Risrynsgröt över? Supergoda risplättar recept, 4 ingredienser

Risgrynsgröt över i jul? Supergoda risplättar recept, 4 ingredienser

Risgrynsgröt över i jul? Goda, enkla, billiga risplättar med bara 4 ingredienser. Servera med grädde och sylt eller lemon curd. Lite nytt på julbordet i stället för klassiska ris a la malta, och perfekt om du vill ta vara på rester av risgrynsgröt.
Hittade receptet här: http://www.icakuriren.se/recept/risplattar
Så här gör man:

Risplättar recept

500 g risgrynsgröt, gärna färdig
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker

Du kan med fördel använda färdig risgrynsgröt i korv. Rör ihop risgrynsgröten med ägg, vetemjöl och vaniljsocker till en tjock smet. Grädda stora plättar i en stekpanna, stek gärna i smör. Servera med valfri sylt och grädde eller med lemon curd. Bara så gott, mums!

 

Spread the word, dela gärna inlägget.
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
Postat Kategorier Budget tipsEtiketter ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *